Finques Tiana

Construint el teu oasi d’estiu: consells per crear un acollidor jardí

Crear un jardí acollidor és una excel·lent manera de construir el teu propi oasi d’estiu a la llar. A Finques Tiana et deixem alguns consells per ajudar-te a transformar el teu jardí en un espai relaxant i acollidor.

 

Planificació i disseny

Abans de començar, és important fer una planificació adequada. Observa l’espai disponible, considera les teves necessitats i preferències i crea un disseny que aprofiti al màxim l’àrea del jardí. Pensa en la distribució de les plantes, les zones de descans i els elements decoratius que desitges incorporar.

Selecció de plantes

Tria plantes que siguin adequades per al clima i el tipus de sòl, barrejant una combinació de plantes perennes i anuals per assegurar un color constant durant tot l’estiu. A més, inclou plantes aromàtiques, com lavanda o gessamí, per sumar fragància al jardí.

Zones de descans

Crea diferents àrees de descans al teu jardí per gaudir al màxim de l’espai. Podeu col·locar una hamaca sota l’ombra d’un arbre, instal·lar un banc de fusta o crear una terrassa amb còmodes mobles d’exterior. Assegureu-vos de proporcionar suficient ombra utilitzant para-sols, tendals o estructures de pèrgoles cobertes de plantes enfiladisses.

Il·luminació adequada

Inclou il·luminació adequada per gaudir del jardí també a la nit. Utilitza llums suaus i càlides per crear un ambient acollidor, utilitzant fanals, garlandes de llums o fins i tot espelmes per donar-li un toc romàntic a l’espai.

Elements decoratius

Incorpora elements decoratius que reflecteixin el teu estil i personalitat. Pots col·locar testos acolorits, estàtues, fonts d’aigua o fins i tot crear un petit estany. També considera la possibilitat d’instal·lar una barbacoa o una xemeneia exterior per gaudir d’àpats exteriors i nits càlides.

Cura i manteniment

No oblidis la cura i el manteniment regular del jardí. Mantingues les plantes ben regades i podades. Així mateix, neteja i aclareix l’àrea regularment per mantenir-la ordenada i lliure de fulles caigudes o altres deixalles.

➢ Tocs finals

Afegeix tocs finals que facin que el teu jardí sigui encara més acollidor, incloent coixins i mantes suaus als mobles d’exterior, col·locar aromatitzadors naturals per perfumar l’aire, o fins i tot crear una petita àrea de jocs per als nens.

 

Recordeu que la clau per crear un jardí acollidor és combinar la bellesa natural amb elements que et facin sentir còmode i relaxat. Gaudeix del teu oasi d’estiu i aprofita al màxim el teu jardí!

Post a Comment